Υπηρεσίες

Υπηρεσίες λογοθεραπείας

Η Λογοθεραπεία ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την επιστημονική μελέτη των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες.
Το παιδί που παρουσιάζει προβλήματα στην επικοινωνία χρειάζεται λογοθεραπεία. Κάθε θεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συνεργασία του λογοθεραπευτή με την οικογένεια και το σχολείο και εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, το είδος και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Η μικρότερη ηλικία έναρξης ενός θεραπευτικού προγράμματος θεωρείται ότι είναι από την ηλικία των 3 ετών.

afterschool-img
separator
kindergarten-img

Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι μία ανομοιογενής ομάδα διαταραχών που πλήττει μία ή και περισσότερες από τις βασικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην κατανόηση ή τη χρήση της γλώσσας (προφορική ή γραπτή). Μπορεί να εκδηλωθεί ως αδυναμία του παιδιού στο να ακούειμ να σκέφτεται, να μιλάει, να γράφει, να προφέρει λέξεις ή να εκτελεί μαθηματικούς υπολογισμούς.

separator

Σχολική ετοιμότητα

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το παιδί προετοιμάζεται για την ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον και εξασκείται στην προγραφή, προανάγνωση, προμαθησιακές έννοιες, καθώς και στο εκφραστικό, προσληπτικό λεξιλόγιο.

toddlercare-img
separator
kidsparty-img

Οργάνωση μελέτης

Με τις κατάλληλες μεθόδους βοηθάμε το παιδί να οργανώσει τη μελέτη του, ώστε να μη χάνει χρόνο και να κουράζεται με τις σχολικές δραστηριότητες στο σπίτι.

separator

Συμβουλευτική γονέων

Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται ενημερώσεις για την πρόοδο του παιδιού προς τους γονείς σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε θέματα που αφορούν στη συμπεριφορά των παιδιών.

portfolio-img-1
separator
portfolio-img-11

Εργοθεραπεία

Οι συνεδρίες έχουν ατομικό ή ομαδικό χαρακτήρα και απευθύνονται σε παιδιά με διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, αποσυντονισμό κινήσεων.

separator

Ομάδες παιδιών – Δημιουργική Απασχόληση

Οι ομάδες έχουν ως σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάγνωση ιστοριών, παιχνίδια, χειροτεχνίες, μαγειρική, πηλοπλαστική, κηπουρική και πολλές άλλες δραστηριότητες. Πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών. Τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 8 παιδιά) γι΄ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή εντός της προηγηθείσας εβδόμαδας.

gallery-img-1
separator
portfolio-img-9

Δανειστική βιβλιοθήκη & παιγνιοθήκη

Στο «Θησαυρό Λέξεων» υπάρχει μία πληθώρα βιβλίων και παραμυθιών για τις ηλικιακές ομάδες 2,5 – 12 ετών. Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται 1-2 βιβλία/παραμύθια την εβδομάδα. Επίσης, διατίθεται και δανειστική παιγνιοθήκη με πολλά επιτραπέζια και παιδαγωγικά παιχνίδια. Από τη δανειστική παιγνιοθήκη, τα παδιά μπορούν να δανείζονται μέχρι 1 παιχνίδι την εβδομάδα.

to top button